NAMENI APOSTOLATA MOLITVE

 

 

 

JANUAR:

 

Splošni:  Da bi v današnjem času, žal velikokrat zaznamovanem z nasiljem, pastirji Cerkve še naprej kazali srcu vsakega človeka pot miru in razumevanja med narodi.

 

Misijonski:  Da bi Cerkev v Afriki postajala vedno bolj verodostojna pričevalka Kristusovega evangelija in da bi v vseh državah zavzeto delala za spravo in mir.

 

Slovenski:  Da bi nas obhajanje leta Svetega pisma spodbudilo k bolj zavzetemu spoznavanju Božje-ga razodetja.

 

 

 

 

 

OBVESTILA

 

 

Po zadnji maši v letu (to nedeljo ob 10.30) bosta naši glasbeni skupini 'Lastovka' in 'AVRA' izvedli krajši božični, oz. novoletni koncert.

 

 

 

Prvi dan v letu 2007 in praznik  Marije, svete Božje matere, bomo zaznamovali z dvema mašama: ob 9.00 in ob 10.30. Spodbuden rek vabi: »Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo!«

 

 

 

V torek, 2. jan. 2007 ob 18. uri srečanje članov Župnijske karitas.

 

 

 

Četrtek je prvi v mesecu. Po maši bo molitev za duhovne poklice. Pridružite se tudi novi molivci!

 

 

 

Petek je prvi v mesecu. Pol ure pred mašo (16.30) češčenje SRT in Srca Jezusovega. Že kar na začetku leta se odločimo za pobožnost devetih  prvih petkov.

 

 

 

Letos bo skupina otrok pred praznikom Gospodovega razglašenja tudi v naši župniji obiskovala družine in jim prinašala blagoslov. Ker na ta običaj pri nas še nismo navajeni, za zdaj ne bodo obiskovali vseh krajanov po vrsti, ampak samo tiste, ki bodo to želeli. Prosim, da željo po obisku v soboto, na praznik Gospodovega razglašenja sporočite, oz. jih povabite!

 

 

 

Prihodnjo nedeljo, 7. januarja 2007 pri tretji maši (ob 10.30) se bodo župnijskemu občestvu predstavili učenci tretjega razreda veroučne šole, ki bodo v maju prejeli prvo sveto obhajilo. S tem bodo tudi pričeli neposredno pripravo na prejem zakramenta SRT. Molimo za njihovo svetost.

 

 

 

Prihodnjo nedeljo, 7. januarja 2007 ob 16. uri bo v naši cerkvi tradici-onalni 'trikraljevski' koncert vseh domačih zborov, nekaterih  skupin in organistov. Poslušalci vabljeni!